Συστήματα Καθοδήγησης Εκσκαφέα (Excavator) για Ένδειξη Βάθους και Κλίσης Εκσκαφής. Δείτε περισσότερες Εγκαταστάσεις από την MOBACT.

Excavator CAT – Ζυγιστικό Σύστημα Top Dipper
Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Ζυγιστικό Σύστημα Top Dipper για Εκσκαφέα. Το Σύστημα εγκαταστάθηκε σε Εκσκαφέα CAT της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Το πλέον σύγχρονο σύστημα επί τόπου ζύγισης & διαχείρισης για εκσκαφείς.

Top Dipper, το δυναμικό σύστημα ζύγισης, που επιτρέπει στο χειριστή να ζυγίζει χωρίς διακοπή της κίνησης.

Εργονομικό, μοναδικός σχεδιασμός, ρυθμιζόμενη οθόνη LCD.
Το Top Dipper είναι άμεσα κατανοητό και φιλικό στο χρήστη.

Με τον ισχυρό επεξεργαστή και τη μνήμη μικροϋπολογιστών προσφέρει την υψηλότερη ευελιξία στο χειρισμό των υλικών & των ονομάτων των πελατών.Το Top Dipper είναι ουσιαστικά για τα λατομεία και τα ορυχεία που δεν διαθέτουν γεφυροπλάστιγγες, το ιδανικό ή και εφεδρικό (όταν διαθέτουν γεφυροπλάστιγγες) για τη ζύγιση υλικών.

Το Top Dipper επιταχύνει τη μέγιστη ικανότητα φόρτωσης του φορτηγού, μειώνει τις διαδρομές από και προς τις γεφυροπλάστιγγες, αποφεύγει τη φόρτωση του φορτηγού πάνω ή κάτω από το επιτρεπόμενο φορτίο.

Το Top Dipper αυξάνει την παραγωγικότητα του μηχανήματος ζυγίζοντας με ακρίβεια ±3% κατά φόρτωση χαλαρών υλικών.

Το Top Dipper χάρη στην επαναστατική τεχνολογία ζύγισης και διαχείρισης, αυξάνει την παραγωγικότητα με αποτέλεσμα οικονομικό κέρδος από την καθημερινή εργασία σας.

Παρακολουθήστε Videos της εγκατάστασης:

Εκσκαφέας 3D GPS

Excavator Volvo – Leica iCON3D GPS
TAP Greece, Spiecapag Aktor

Τρισδιάστατο Σύστημα Καθοδήγησης Leica iCON3D GPS. Το Σύστημα εγκαταστάθηκε σε 4 Εκσκαφείς Volvo της Κοινοπραξίας Spiecapag-Aktor.

Η ψηφιακή μελέτη του έργου (Digital Terrain Model) εισάγεται με USB stick στον υπολογιστή του Συστήματος 3D Panel. Εναλλακτικά, το αρχείο της μελέτης μπορεί να “ανεβεί” στο cloud server “Leica ConX Telematics. Ο χειριστής ¨κατεβάζει” τη μελέτη στο 3D Panel, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Leica ConX Telematics.

Στον Εκσκαφέα έχουν εγκατασταθεί 3 Αισθητήρες Κλίσης (Μπούμα, Μπαστούνι, Κουβάς). Επίσης έχουν εγκατασταθεί 2 Κεραίες GPS στο πίσω μέρος του Εκσκαφέα. Τέλος, ο Δέκτης GPS και η οθόνη του Συστήματος (3D Panel) βρίσκονται μέσα στην καμπίνα του χειριστή.

Οι Αισθητήρες σε συνδυασμό με το GPS δίνουν την πραγματική θέση του Κουβά σε πραγματικό χρόνο. Η θεωρητική θέση του Κουβά καθορίζεται από τη μελέτη (Ψηφιακό Μοντέλο Εδάφους). Εν προκειμένω, η μελέτη μας καθορίζει το κάτω μέρος του Αγωγού.

Το Σύστημα συγκρίνει την Πραγματική θέση του Κουβά με τη Θεωρητική θέση. Η Οθόνη καθοδηγεί τον Χειριστή με βαλάκια (πάνω/κάτω) και ηχητικό σήμα. Όταν ο Κουβάς έχει φτάσει στην επιθυμητή θέση, τότε ο Χειριστής ειδοποιείται με έναν παρατεταμένο ήχο.

Το Σύστημα Leica iCON3D GPS αυξάνει την Παραγωγικότητα, την Ακρίβεια και την Ασφάλεια. Από την πρώτη στιγμή, οι Χειριστές είδαν τα οφέλη στην εργασία τους που έγινε πιο ξεκούραστη. Οι Μηχανικοί του έργου βρήκαν πολλά πλεονεκτήματα λόγω χρήσης των Συστημάτων Καθοδήγησης, με σημαντικότερα όλων την Παραγωγικότητα και την Ασφάλεια Εργοταξίου.

Παρακολουθήστε Videos της εγκατάστασης: